FPH Menadžeri u fokusu: Emilija Pavlović – Produktivnost se najbolje održava muzikom!

Korona je promenila gotovo svačiji način poslovanja. I dok se mnogi okreću čelnim ljudima kompanija jer je očekivano da oni budu najspremniji na brze reakcije, promene se tiču svakog menadžera.

Predstavljamo mlade menadžere i načine kako se oni motivišu, ostaju produktivni, rade sa timom i u toku su sa razvojem svoje industrije.

Danas razgovaramo sa Emilijom Pavlović, Senior Controlling Associate Sport Vision Group

Da li se menjaju navike potrošača i način raspolaganja novcem, a da to vidite kroz dnevno poslovanje?

S obzirom na to da radim u retail-u, svakodnevno imam uvid u to kakve odluke o kupovini kupci donose i kakve su im potrošačke navike. I iako smo svi, i na svetskom i na lokalnom nivou, očekivali da će se potrošnja građana drastično izmeniti zbog korone, mislim da do te promene nije došlo u tolikoj meri ali da se svakako danas suočavamo sa padom prodaje u skoro svim delatnostima.

Šta smatrate da je najveći izazov rada u okruženju koje je sada pod uticajem pandemije?

Definitivno je da je veliki deo stanovništva usled pandemije stekao neki strah od budućnosti, u smislu da mnogi sada manje kupuju. Tako da se usled toga smanjuje i prihod firmi, pa je najveći izazov kako ponovo podići prodaju i vratiti se na nivo od pre korone. Što je trenutno jako zahtevan i izazovan zadatak jer se još uvek suočavamo sa neizvesnošću po pitanju toga šta nas čeka u narednom periodu.

Na koji način vi održavate produktivnost tokom dana?

Muzikom. Smatram da je dobra muzika ključ dobrog raspoloženja i samim tim i produktivnosti. Kod nas u kancelariji ćete često čuti da devojke pevaju uz numere koje idu sa zvučnika, i rekla bih da je to dosta značajan činilac dobre radne atmosfere i efikasnog obavljanja posla.

Šta vas najviše motiviše u radu?

Verovatno će zvučati kao kliše, ali moja najveća motivacija za rad je želja za novim znanjima. Koliko god da smo naučili na fakultetu, u poslu se uvek uči više i to učenje nikada ne prestaje. Tako da je moja mantra da što više radim kako bih stekla što više znanja.

Koje veštine po vama treba da karakterišu modernog menadžera?

Iako je imperativ da menadžer bude stručnjak u svom poslu i da poseduje znanja i veštine koji su potrebni da bi ga kvalitetno obavljao, mislim da je ipak najbitnija veština koju jedan menadžer mora da ima to da ume dobro da sarađuje sa ljudima. Jer koliko god da je stručan, ukoliko nema pravi odnos sa onima kojima je nadređen, posao neće biti urađen onako dobro kao što bi mogao da je u timu postojala bolja saradnja.

Na koji način se menja controlling industrija a da to ima veze sa vašim svakodnevnim poslom?

Danas se suočavamo sa jako napetom situacijom na tržištu, što zbog korone što zbog toga da se afiniteti potrošača jako brzo menjaju. Tako da se firme sve više oslanjaju na sektore controlling-a da im obezbede detaljne izveštaje o poslovanju da bi znali u kom pravcu da se kreću.

Suočeni smo sa sve većim zahtevima da kreiramo bolje i kompleksnije izveštaje, što smatram pozitivnim jer se na taj način razvijamo i mi kao zaposleni a i cela firma bolje posluje.

U poslednje vreme se mnogo priča o mašinskom učenju i AI, da li to ima uticaja na vaš rad?

Mi danas velikim delom ne primećujemo koliko nam tehnologija olakšava živote. I tek kada na nju gledamo sa aspekta posla vidimo kolike benefite nam pruža. Mislim da je jako velika korist od svih vrsta novih tehnologija, uključujući i mašinsko učenje i AI, jer se njima dosta ubrzavaju poslovni procesi i omogućava zaposlenima da više vremena provedu u inoviranju i osmišljavanju boljih načina da se posao obavi. I nadam se da ćemo u budućnosti tek uvideti koliko dobrobiti mogu da nam donesu.

Koliko smatrate da je networking i članstvo u profesionalnim udruženjima bitno za karijerni razvoj mladog menadžera?

To su možda i najbitniji činioci u razvoju mladih menadžera, jer iskusnije kolege mogu da nam prenesu mnoga znanja za čije bi nam sticanje trebale godine. Time nam pomažu da donosimo bolje i kvalitetnije odluke u startu i da brže napredujemo. Smatram da je za mene, kao mladu osobu, od ogromnog značaja bio poziv da se priključim FPH-u jer sam tu imala priliku da upoznam mnoge uspešne ljude i da od njih iz prve ruke čujem i iskustva a i savete o tome kako bi trebalo da nastavim sa daljim razvojem karijere.