Na mentorskoj sesiji članovi FPH-a imali su priliku da se upoznaju sa razvojnim putem mentora i dobiju odgovore na neke od dileme u vezi sa svojim profesionalnim razvojem. 

U ulozi mentora, našli su se članovi Udruženja finansijskih direktora Srbije Ivana Milić, Senior Finance Consultant, Sonja Mijović, Finance and Administration Manager, Ricther Gedeon, Miloš Đukanović, Head of Finance, Henkel i Srđan Ćirović, CFO, United Media Group.

U prvom delu diskusije, mentori su podelili sa delegatima kako su započeli svoje karijere i istakli da je pre svega važno svakodnevno raditi na sebi, biti proaktivan i koristiti prilike onda kada se ukažu.

Pored motivacionih poruka, učesnici sastanka su imali prilike da saznaju koji su relevantni sertifikati iz oblasti finansija i na koji način im isti doprinose na tržištu rada, zašto je neophodno da CFO i CEO budu partneri u poslovnim procesima kao i koje veštine će jedan CFO morati da poseduje u budućnosti usled četvrte industrijske revolucije i promene funkcije finansija.

Pored saveta koji se odnose na usavršavanje i konkretan biznis, mentori su podelili i svoja iskustva sa radom u timu, ističući da međuljudski odnosi mogu biti zahtevni, ali da je važno prilagoditi se i u svakoj situaciji ostati profesionalan.

Zahvaljujemo se učesnicima diskusije, ali pre svega članovima Udruženja finansijskih direktora Srbije što su uzeli učešće u prvoj mentorskoj diskusiji FPH-a i svojim edukativnim i inspirativnim savetima podržali mlade finansijske profesionalce.